Pravno obvestilo

Avtorske pravice spletnih strani

Spletne strani piazza.si in vsebina teh so last podjetja OTB d.o.o. Vse pravice pridržane. Informacije v spletnem mestu so predmet avtorske zaščite in drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Prepovedano je kakršno koli reproduciranje, razen izključno za osebno uporabo in v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah, zato se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Naveden mora biti tudi vir.

Omejitev odgovornosti

Spletna stran piazza.si je vzpostavljena z namenom obveščanja širše javnosti o izdelkih in/ali storitvah podjetja OTB d.o.o. Informacije na spletnih straneh piazza.si so informativnega značaja, podjetje pa ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne netočnosti in nepopolnosti objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi uporabniku spletnega mesta nastala zaradi uporabe objavljenih informacij. Uporabniki spletnih strani vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.
Podjetje OTB d.o.o. skrbno poskuša zagotavljati natančne in ažurne podatke. Podjetje OTB d.o.o. si pridržuje pravice kadar koli brez obvestila po lastni presoji spreminjati, dodajati ali odstraniti vsebine spletnih strani.

O piškotkih in njihovi uporabi v spletnem mestu

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinaša nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih v računalniku in/ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki oziroma cookies?

Piškotek oziroma angleško cookie je datoteka, ki shranjuje nastavitve spletnih strani. Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov (v njihov računalnik oziroma trdi disk ali drug medij za shranjevanje podatkov, tablični računalnik, mobilni telefon in podobno), s katerimi dostopajo v internet z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Prenese se preko brskalnika pri prvem obisku spletne strani in ko se naslednjič vrnete na stran z istega računalnika, tablice ali telefona, lahko brskalnik preveri, ali je piškotek z naslovom spletne strani shranjen. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko tudi temu ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči (glejte Navodila o piškotkih za najpogosteje uporabljene brskalnike).

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije strani ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročen pripomoček za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, prvi je gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (spletne trgovine; na primer tako, da si stran 'zapomni', kaj ste dali v košarico), pomagajo pri zbiranju statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Smernice in priporočila o uporabi piškotkov

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani, so v skladu s smernicam in priporočilom:

Vrste piškotkov in opis

 1. kategorija: 'Nujno potrebni' oziroma osnovni piškotki
  Ti piškotki so bistveni, saj vam omogočajo navigacijo po spletnih straneh in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali.
  Spletna stran piazza.si uporablja 'nujno potrebne' piškotke, ki vplivajo na strani, kot so obrazci in za prijavo v stran. Te informacije oziroma piškotki se samodejno izbrišejo po koncu vsake seje.
   
 2. kategorija: 'Izkustveni' piškotki
  Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabnik najpogosteje obišče in ali se na spletnih straneh pokažejo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki omogočajo identifikacijo obiskovalca. Vse informacije, ki jih ti piškotki zberejo, so združene in so zato anonimne. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletne strani.
   
 3. kategorija: 'Funkcionalni' piškotki
  Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše izbrane možnosti (npr. vaše uporabniško ime, jezik ali območje, kjer se nahajate) in vam zagotovi izboljšane, še bolj osebne možnosti. Tako lahko na primer spletna stran, ki je v piškotku shranila podatek o območju, kjer se nahajate, prikaže lokalne vremenske napovedi ali prometna obvestila.
  Ti piškotki lahko hranijo tudi vaše spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Namenjeni so lahko tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih izbrali, na primer prikaz videoposnetkov. Informacije, zbrane s temi piškotki, so lahko anonimne in ne omogočajo sledenja vašim dejavnostim pri brskanju po drugih spletnih straneh.
  Ta spletna stran uporablja piškotke še posebej pri obrazcih, da si zapomni vpisane podatke in jih prenese v nov obrazec, ki ste ga izbrali. Te informacije se samodejno izbrišejo ob koncu vsake seje.
   
 4. kategorija: 'Ciljni' ali 'oglaševalni' piškotki
  Ti piškotki zagotavljajo prikaz oglasov, ki kar se da ustrezajo vam in vašim interesom. Obenem omejijo število prikazov oglasa in pomagajo meriti učinkovitost oglaševalske kampanje. Običajno jih z dovoljenjem upravitelja spletne strani namestijo oglaševalska omrežja. Zabeležijo vaš obisk spletne strani in to informacijo delijo z drugimi organizacijami, na primer z oglaševalci. Pogosto so ciljni ali oglaševalni piškotki povezani z delovanjem spletne strani, ki ga zagotavlja druga organizacija.

piazza.si uporablja naslednje piškotke (oziroma lahko med drugimi uporablja tudi):

Seznam piškotkov, ki so v uporabi na piazza.si, lahko vidite tu.

Občasno lahko zunanji ponudniki storitev uvedejo kakšen nov piškotek ali odstranijo obstoječega.
Za podrobnejše informacije o piškotkih zunanjih ponudnikov se obrnite na njihove ustvarjalce.
Več o piškotkih, ki jih v storitvah uporablja Google, lahko preberete tukaj.

Piškotki, ki jih uporabljamo na spletnih straneh piazza.si, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče na kakršen koli način osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo teh spletnih strani se strinjate, da spletno mesto piazza.si nastavi piškotke na vašem računalniku in/ali mobilni napravi.

Upravljalec

S piškotki upravlja OTB d.o.o.

Brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite s spremembo ustreznih nastavitev v vašem spletnem brskalniku. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek.
Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.
Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika.
Če pri tem potrebujete pomoč, se obrnite na pomoč v programu, ki ga uporabljate za brskanje po spletnih straneh ...

Navodila o piškotkih za najpogosteje uporabljene brskalnike:

Google Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari

Sledenje Google Analytics lahko onemogočite tukaj.

Spremembe vsebine Pravnega obvestila

Vsebino strani Pravno obvestilo občasno posodobimo, zato vam priporočamo, da si jo ogledate večkrat in se seznanite z aktualno vsebino ter s tem preprečite morebitne težave, ki bi lahko nastale z uporabo spletnega mesta piazza.si in na njem objavljenih vsebin.

Ostale določbe

OTB d.o.o. v nobenem primeru ne odgovarja ali prevzema odgovornosti za vsebine spletnih strani oziroma spletnih mest tretjih oseb, kamor kažejo povezave s spletnih strani piazza.si.
Za navedene zunanje spletne strani oziroma spletna mesta odgovarjajo izključno in zgolj njihovi lastniki, zato se v primeru težav ali vprašanj v povezavi z njihovimi vsebinami, delovanjem, tehnologijami in ostalimi vprašanji obrnite neposredno na njih.